Makaron w sosie szpinakowym z to obiad, do którego przygotowania potrzebujemy zaledwie 30 minut. Jest smaczny i sycący.
Całkowity czas przygotowania: 35 minut
Ilość porcji: 2
Składniki:
- 200g makaronu pełnoziarnistego
- 200g szpinaku świeżego
- 150g mleczka kokosowego light
- 1 łyżeczka oleju rzepakowego
- 2 ząbki czosnku
- 1 cebula
- Sól, pieprz
Sposób przygotowania:
- Makaron gotujemy, według opakowania.
- Szpinak razem z mleczkiem kokosowym blendujemy do dokładnego połączenia się składników.
- Czosnek siekamy drobno, cebulkę kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju do zrumienienia.
- Na patelnie wlewamy masę szpinakową. Gotujemy, aż sos zgęstnieje. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z makaronem.
Smacznego ;)