Pyszne, proste i bardzo szybkie ciasto czekoladowe z dżemem i odrobiną cynamonu. Ciasto jest idealne na każdą okazje a jedyne co musisz zrobić aby przygotować te ciasto, to wykonać 4 bardzo proste kroki które znajdziesz poniżej. Mam nadzieje że te ciasto zasmakuje ci tak samo jak mi.
Całkowity czas przygotowania: 40 minut
Ilość porcji: forma 26 x 26 cm
Składniki:
- 300g masła
- 80g gorzkiej czekolady
- 285g dżemu brzoskwiniowego
- 275g dżemu o smaku czarnej porzeczki
- 3 jajka
- 10g proszku do pieczenia
- 350g mąki pszennej
- 5g cynamonu
- 250g cukru
Sposób przygotowania:
- Gorzką czekoladę roztapiamy z masłem w garnku. Zostawiamy do wystygnięcia.
- Do miski dodajemy wszystkie składniki oraz zawartość garnka. Dokładnie mieszamy.
- Ciasto przekładamy do formy (26x26cm) wyłożoną papierem do pieczenia.
- Pieczemy ciasto w 180 stopniach przez około 25-35 minut, do suchego patyczka.
Smacznego :)