Tagliatelle z kurczakiem w sosie pieczarkowym
Całkowity czas przygotowania: 35 minut
Ilość porcji: 8
Składniki:
- 800g piersi z kurczaka
- 500g makaronu tagliatelle
- 3 łyżki oleju
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 por
- 250g pieczarek
- 500 ml śmietanki 12%
- 200g sera mozzarella potartego
- Sól, pieprz
Sposób przygotowania:
- Piersi z kurczaka pokrój na kostki, dopraw.
- Na patelni wlej olej, podsmaż kurczaka, cebulę, por oraz czosnek.
- Dodaj pokrojone w plasterki pieczarki i ponownie podsmaż.
- Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Jak kurczak będzie już dobrze podsmażony, wlej śmietankę. Całość wymieszaj i dopraw do smaku.
- Dodaj ugotowany makaron i potarty ser, dokładnie wymieszaj aż do rozpuszczenia się sera.
I gotowe :)
Smacznego!
Jeśli podobał ci się przepis, koniecznie daj mi znać!
Napisz komentarz i zostaw obserwacje na blogu! Będzie mi bardzo miło :)
Koniecznie sprawdź mojego Instagrama, Facebooka oraz inne same pyszności na blogu, ściskam mocno, Oliwia. 🩷
0 komentarzy