To ciasto to połączenie ciasta czekoladowego z duńskimi truflami inaczej też nazwane snøfler! PYSZNOŚCI! Trufle można zastąpić dowolnymi batonami/cukierkami z dodatkiem rumu.
Całkowity czas przygotowania: 1 godzina 15 minut
Ilość porcji: Forma 20 x 20 cm
Składniki:
- 400g trufli
- 125g mleka
- 125g masła
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 250g cukru
- 60g kakao
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 200g mąki pszennej
- 100g czekolady mlecznej
Sposób przygotowania:
- Trufle posiekaj na małe kawałki. Do miski dodaj posiekane trufle, mleko, miękkie masło, cukier waniliowy, cukier oraz proszek do pieczenia, dokładnie zmiksuj.
- Dodaj kakao, posiekaną czekoladę oraz mąkę, ponownie zmiksuj do połączenia się składników.
- Gotowe ciasto przełóż do formy wyłożoną papierem do pieczenia.
- Piecz ciasto przez około 45 minut w 170 stopniach lub do momentu, aż ciasto będzie twarde na zewnętrznych krawędziach i lekko miękkie w środku.
I gotowe :)
Smacznego!
Jeśli podobał ci się przepis, koniecznie daj mi znać!
Napisz komentarz i zostaw obserwacje na blogu! Będzie mi bardzo miło :)
Koniecznie sprawdź mojego Instagrama, Facebooka oraz inne same pyszności na blogu, ściskam mocno, Oliwia. 🩷
0 komentarzy