ciastaCiasta z owocamiDania mięsneDeseryDesery fitDesery z owocamiFitJesieńlunchboxyProstePrzekąskisłodkościszybkie wypieki
Chlebek bananowy z jabłkiem
Ten przepis jest rewelacyjny! Nie zawiera cukru, jest prosty w przygotowaniu i pięknie się kroi a do tego smakuje jak ciasto, no same pyszności! Oto przepis na ten rewelacyjny chlebek!
Całkowity czas przygotowania: 2 godziny
Ilość porcji: 25 kawałków
Składniki:
- 100 g orzechów włoskich
- 1 jabłko
- 150 g oleju
- 3 banany
- 4 jajka
- 150 g erytrytolu
- 400 g mąki orkiszowej
- 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Sposób przygotowania:
- Rozdrobnić orzechy włoskie i odstawić.
- Jabłko zetrzeć na tarce i przełożyć do miski.
- Dodać olej, banan, jajka i erytrytol, dokładnie wymieszać. Dodać rozdrobnione orzechy włoskie, mąkę, cynamon oraz proszek do pieczenia, ponownie wymieszać.
- Formę keksową (30 x 12) natłuścić olejem i oprószyć mąką, odstawić. Ciasto przełożyć do przygotowanej formy, piec 1 godzinę w 180°C.
- Wyjąć z piekarnika i odstawić do ostudzenia na 15 min, następnie wyjąć z formy i odstawić do całkowitego ostudzenia.
Smacznego ;)
0 komentarzy