Jogurtowe ciasto ze śliwkami
Mięciutkie
I przede wszystkim bardzo dobre
Nie zawiera cukru i ma aż 4g białka w kawałku!
Co dla ciebie do ciasta?
Kawa?
Herbata?
Daj znać w komentarzu!
Całkowity czas przygotowania: 1 godzina 10 minut
Ilość porcji: Forma 20x30
Składniki:
- 2 jajka
- 50g syropu klonowego
- 265g skyru waniliowego
- 150g oliwy z oliwek
- 35g budyniu waniliowego (bez cukru)
- 300g mąki orkiszowej jasnej
- 125g erytrytolu
- 10g proszku do pieczenia
- 2g sody oczyszczonej
- 400g śliwek
Sposób przygotowania:
- Wymieszaj razem: jajka, syrop klonowy, skyr, proszek budyniowy oraz oliwę z oliwek.
- Dodaj mąkę, erytrytol, proszek do pieczenia i sodę, wymieszaj. Przełóż masę do formy (30x20) wyłożonej papierem do pieczenia.
- Na wierzchu ciasta ułóż śliwki. Ciasto piecz 50-60 min (170°C).
I gotowe ;)
0 komentarzy