MASZ OCHOTĘ NA COŚ PYSZNEGO? WYPRÓBUJ TEN PRZEPIS NA PRZEPYSZNE BUŁECZKI Z CZEKOLADĄ! TAK, OTO PRZEPIS NA PYSZNE BUŁECZKI CZEKOLADOWE Z CZEKOLADĄ!
IDEALNE BUŁECZKI NA WYNOS, LUB NA DESER!
Całkowity czas przygotowania: 2 godziny
Ilość porcji: 16 bułeczek
Składniki:
- 300 ml mleka migdałowego
- 70g erytrytolu
- 50g masła
- 25g drożdży świeżych
- 550g mąki orkiszowej pełnoziarnistej
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 1 szczypta soli
- 75g gorzkiej czekolady 85%
Sposób przygotowania:
- Do małego garnka wlać mleko migdałowe, erytrytol, masło oraz drożdże, podgrzać do rozpuszczenia się składników.
- Do miski wsypać mąkę, cukier waniliowy, sól, oraz rozczyn, wyrobić ciasto.
- Czekoladę posiekać i dodać do ciasta, ciasto wyrobić ponownie.
- Ciasto pozostawić w misce na ok. 45 min. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Wyrośnięte ciasto podzielić na 16 porcji. Z każdej części uformować bułeczkę. Bułeczki ułożyć na blasze. Przykryć czystą ściereczką kuchenną, odstawić do wyrośnięcia na 30-40 min. Następnie piec bułeczki przez 20-25 min (180°C).
S M A C Z N E G O :)
0 komentarzy