Wyśmienite, a zarazem bardzo szybkie brownie. Brownie jest miękkie, wilgotne i słodkie… a przede wszystkim bardzo czekoladowe. Te puszyste brownie nadaje się na każdą okazje. Nie zwlekaj tylko wypróbuj, bo tego nie pożałujesz.
Całkowity czas przygotowania: 40 minut
Ilość porcji: blaszka 30 x 20 cm
Składniki:
- 250g masła
- 350g czekolady
- 250g cukru
- 4 jajka
- 200g mąki pszennej
Sposób przygotowania:
- Masło włożyć do rondelka, dodać czekoladę i roztopić na małym ogniu, odstawić do ostudzenia.
- W misce wymieszać jajka z cukrem. Dodać do nich roztopioną czekoladę z masłem wymieszać ponownie na gładką masę.
- Dodać mąkę oraz i wymieszać na jednolite ciasto. Wyłożyć do przygotowanej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
- Piec brownie przez około 25 minut w 180 stopniach. Jeśli używamy większej blaszki, ciasto będzie gotowe szybciej, jeśli mniejszej - czas pieczenia należy wydłużyć.
Smacznego :)
1 komentarzy
Pyszne to
OdpowiedzUsuń