Fit muffinki czekoladowe z migdałami
I to z CZEKOLADĄ!
Oraz MIGDAŁAMI
BEZ dodatku cukru!
Czekoladowe FIT muffinki!
Całkowity czas przygotowania: 50 minut
Ilość porcji: 20 sztuk
Składniki:
- 250g mąki orkiszowej jasnej
- 250g erytrytolu
- 50g kakao
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 0,5 łyżeczki soli
- 250ml mleka migdałowego
- 2 jajka
- 100g masła roztopionego
- 200g czekolady gorzkiej posiekanej
- 100g migdałów posiekanych
Sposób przygotowania:
- W misce wymieszaj mąkę, erytrytol, kakao, proszek do pieczenia oraz sól.
- W mikserze ubij jajka z mlekiem oraz roztopionym masłem. Dodaj do suchych składników.
- Do ciasta dodaj posiekaną czekoladę oraz posiekane migdały.
- Ciasto przełóż do 20 foremek na muffinki i piecz muffinki w 225 stopniach przez około 20 minut.
Smacznego :)
0 komentarzy