Muffinki bananowe
Oto pyszne, szybkie i bardzo proste FIT bananowe muffinki. Przygotujesz je z kilku składników a przygotowanie jest banalnie proste. Te babeczki są idealne na deser, śniadanie do szkoły/pracy czy nawet na śniadanie. Te babeczki nie zawierają cukru ani oleju.
Całkowity czas przygotowania: 35 minut
Ilość porcji: 8 sztuk
Składniki:
- 1 banan
- 100g skyr
- 50g erytrytolu
- 10g masła orzechowego
- 20g wiórków kokosowych
- 1 jajko
- 1 g aromatu pomarańczowego
- 145g mąki orkiszowej
Sposób przygotowania:
- Banana rozgnieść na papkę.
- Do miski dodać wszystkie składniki i przełożyć do foremek na muffinki.
- Muffinki piec w 180 stopniach przez około 30 minut.
Smacznego ;)
0 komentarzy