Spaghetti bolognese
Oryginalny włoski przepis na najlepsze spaghetti bolognese. Soczyste i aromatyczne danie. Spaghetti bolognese to syte i bardzo pyszne danie. Zapraszam na najlepszy i sprawdzony przepis na to danie.
Całkowity czas przygotowania: 40 min
Liczba porcji: 3-5
Składniki:
- 300 g mięsa mielonego
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oleju
- 1 puszka krojonych pomidorów - 400g
- 3 łyżki przecieru pomidorowego
- 2 łyżeczki suszonego oregano
- sól, pieprz
- 300 g makaronu Spaghetti
- Vegeta
Sposób przygotowania:
- Cebulę i czosnek obrać.
- Cebulę i czosnek chwilkę podsmażyć na oleju. Dodać mięso mielone i wszystko razem chwilę podsmażyć. Dodać pomidory z puszki (razem z sosem z puszki), przecier pomidorowy. Całość dusić pod przykryciem na niskiej mocy palnika ok. 20 minut. Przyprawić solą, pieprzem, oregano i vegetą.
- Spaghetti ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.
- Spaghetti rozłożyć na talerzach. Polać sosem z mięsem.
Smacznego 😋
0 komentarzy