Cake pops to kulki z resztek biszkoptu. Bardzo proste w przygotowaniu i do tego są bardzo pyszne. Biszkopt obtoczony czekoladą, pyszności! Przepis na cake pops jest prosty i nie wymaga pieczenia, ponieważ jest z resztek ciasta:) Cake pops jest tak proste w przygotowaniu że nawet początkujący dadzą sobie radę!
Całkowity czas przygotowania: 1 godzina 40 minut + cała noc
Ilość porcji: 10 - 15 sztuk
Składniki:
- 400 g biszkoptu
- 120 g mascarpone
- 80 g nutelli
- 200 g czekolady
- 1 łyżka oleju kokosowego
- kolorowe posypki
- Mascarpone wymieszać z nutellą.
- Kawałki pokruszonego ciasta dokładnie wymieszać z kremem, tworząc dużą kulę. Zawinąć w folię spożywczą, schłodzić godzinę w zamrażarce.
- Wyjąć, odmierzając równe kawałki ciasta przy pomocy np. łyżki do lodów, uformować kulki. Ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (by nie przykleiły się do blachy) i schłodzić w zamrażarce przez całą noc.
- Czekoladę roztopić z 1 łyżką oleju kokosowego w kąpieli wodnej. Opcjonalnie przygotować patyczki. Kulki wyjąć z zamrażarki.
- Kulki zanurzyć w czekoladzie i poukładać cake pops na blaszce, ozdobić posypką i znów schłodzić przez około 30 minut.
Smacznego :)
0 komentarzy